Всичко за домашните любимци

Как да изберем подходящи аксесоари за куче?

wepik export 20230523212321MIVU

Всяка година само за кучешка храна и ветеринарни грижи се изразходват над 12 милиарда долара в САЩ. Според проучването на Американската асоциация на производителите на продукти за домашни любимци за 2003-2004 г. повече от половината собственици купуват играчки за кучета.

Играта с играчки не е само за малките деца, но и за различни домашни любимци. Кучетата имат свои собствени комплекти аксесоари, на които да се наслаждават по време на играта си. 

Кучетата имат полза от тези играчки, както по отношение на здравето, така и по отношение на обучението. Има аксесоари за кучета, които могат да укрепят зъбите им или да развият тяхната мисъл, особено ако посещават и поредица от курсове за обучение с експерти. Подобно на човека, кучетата са много общителни. Взаимодействието с техния другар или с куче-брат и сестра е много важно за избягване на поведенчески проблеми в бъдеще. Играчките за кучета могат да помогнат да се постигне това взаимодействие, като стимулират игривостта и социализацията на кучето. Те могат да се ползват, когато кучето е само и трябва да се забавлява или когато играят с него човек и други кучета. Играчките за кучета могат да помогнат и за физическо развитие, като стимулират движението и карат кучето да се движи из цялото пространство. Те могат да имат психологически ефекти, като намаляват стреса и тревожността на кучетата. Всъщност, играта е една от основните форми на комуникация между кучета и човек. 

Как да изберем подходящ аксесоар за нашето куче?

Когато купувате играчки за кучето си, може да искате да ги съобразите с нуждите, изискванията и дори с характера на кучето си. Вашето куче е от типа, който обича игрите за преследване и дърпане или дъвченето, седенето и разтягането? Може би ще искате първо да опитате да експериментирате, за да разберете кои играчки правят домашните Ви любимци най-щастливи.

Преди да се впуснете в лов на играчки, разгледайте този списък с играчки, който може да ви помогне да определите подходящия вид играчка за вашето куче. 

ИГРАЧКИ ЗА ДЪВЧЕНЕ

Те са идеални за кучета, които обичат да дъвчат много. Вместо кучето ви да дъвче мебелите ви, защо не му купите тези неразрушими играчки? Тези видове играчки за кучета обикновено са изработени от найлон или латексов каучук. Можете да експериментирате, като напълните тези играчки с фъстъчено масло или намазано сирене, замразите ги и ги дадете на кучето си за часове забавление с близане и дъвчене. 

Любими са и „картофените чипсове“ за кучета. Тези „ядливи чипсове“ могат да издържат от минимум час до няколко дни. Предлагат се в различни форми, като свински уши, муцуни, кравешки кокалчета, бедрени кости, копита и пръчки за хулиганство. Други са с форма на кост, направени от различни зеленчуци, например моркови. 

Друга добра играчка за удоволствието от дъвченето на кучето ви е суровата кожа. Това са неконсумируеми играчки, подобни на мумифицирана кожа, които трябва да изхвърлите, когато се разкашкат, и да дадете на кучето си нова. Някои сурови кожи са изпечени с различни ароматизатори. Не забравяйте да вземете сурова кожа „USA rawhide“ с малък стикер с флагче на етикета, защото те не съдържат консервиращи ароматизатори, които са вредни за вашите кучета. 

ПЛЮШЕНИ ИГРАЧКИ

Избягвайте плюшените играчки, поради техните свойства. Те не са издръжливи и съдържат множество синтетични материали, които вашият любимец може да погълне. Въпреки, че изглеждат много привлекателни и може да издават звуци, внимавайте когато решите да наградите кучето си с някоя играчка от плюш.

ИГРАЧКИ ЗА ВРЪЩАНЕ

Тези играчки са идеални за кучетата от типа „преследване и връщане“. Кучетата се радват на тези играчки, защото могат да играят с вас. Най-добре е да се използват фризби и топки, направени специално за тази дейност. Кучето ви ще получи добра тренировка, както и ръката ви. 

ИГРАЧКИ ЗА ДЪРПАНЕ

Тези играчки са най-подходящи за кучета, които обичат да се хващат и никога да не се пускат. Предлагат се с дизайн, наподобяващ въже.

ДРАЗНИТЕЛИ НА МОЗЪКА

Най-добри за кучета, които често остават сами. „Топки за бисквити“ и „кубчета за храна“ са чудесни примери. Тези играчки изискват от кучето да решава видове пъзели, за да получи лакомство. 

На пазара се предлагат различни играчки от тези форми. 

За дъвчещи от всякакъв размер 

Гумена патица – здрава, издръжлива и също така забавна; тази куха гумена играчка за дъвчене преминава на ново ниво в иновациите; тя помага да се упражнява челюстта на кучето малко повече с четирите малки гумени зъбчета.

Играчки за изстрелване и хвърляне на топки (играчки Retrieve) 

ФРИЗБИ – е любима играчка на кучетата, особено меката версия; сгъва се, за да се побере в джоба; предлага се в син и оранжев цвят, размер от шест до девет инча, цени от единадесет до шестнадесет долара. 

ГУМЕНА ТОПКА – здрава топка, украсена с мембранна повърхност с дебелина 1 см и е мека; тя е гъвкава, издръжлива, захватна, подскачаща и добра за игра;

Пищящи играчки

Предлагат за кучетата, които обичат да заглушават пищялките, са най-подходящи за тази играчка; отлична е и като пищялка за внимание и джобна пищялка. 

Играчки за дърпане 

КОКАЛ ОТ ПЛАТ – чудесни за игри на дърпане с кучето ви; изработени от висококачествени конци, кучетата ги харесват много, особено тези с активен начин на живот. 

Играчките са забавен начин да се наслаждавате с кучето си през слънчевия ден в парка.

Аксесоарите за кучета в Lapichki.bg са много – от легла, купички и нагръдници до поводи, каишки и принадлежности. Предлагаме голям избор на домашни играчки за вашето любимо куче. Но не само това – можете да откриете и лакомства за вашето домашно любимче. Има доставка на всичко това, така че можете удобно да си го поръчате онлайн и да се наслаждавате на забавните игри с вашето куче в парка. Важно е да си намерите време да се релаксирате и да се забавлявате с вашето куче и да му дадете заслужената внимание. Играчките са точно това, което ви трябва, за да си осигурите забавление и взаимодействие с вашето куче. Но не забравяйте да прилагате подходящи мерки за безопасност, особено когато играете с топки, пръчки и камъни. Не искате да ги нараните по никакъв начин. Не забравяйте, че нашите четирикраки приятели не разплагат с разум и трябва ние хората да им посочим правилния път и да ги пазим от всичко лошо, което може да им се случи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *