Всичко за домашните любимци

Как да посрещнем нов домашен любимец у дома?

wepik export 20230509200645e2eB

Важна стъпка в живота на всеки е решението да се сдобие с домашен любимец. Отговорността е почти толкова голяма, колкото отглеждането на дете. Има няколко важни етапа, които трябва задължително да получат необходимото внимание от стопаните на новите домашни любимци. В тази статия ще разгледаме няколко:

Храна за кучета и котки

Уверете се, че новото ви животинче ще започне да се храни със здравословна храна и лакомства. Всичко започва сега. След като веднъж възпитате определени хранителни навици, е почти невъзможно да ги нарушите, особено при котките и при някои малки породи кучета. Не е необичайно котката да се пристрасти само към една храна. Ако тази храна за котки е добра, значи сте извадили късмет. Ако тя не е добра храна, преобразуването може да бъде изключително трудно за вас и вашата котка. Когато кучето ви не иска да яде закуската или вечерята си, не му позволявайте да ви убеждава да добавите нещо към храната или да намерите нещо по-желано за ядене. Ако то изглежда здраво и щастливо както обикновено, има вероятност просто да не е гладно – организмът му не се нуждае от храната. Той ще я изяде по-късно или на следващия ден. С други думи, след като сте си свършили домашната работа и сте избрали най-добрите храни и лакомства за вашия домашен любимец, куче или котка, бъдете готови да се изправите пред всяко предизвикателство, което може да ви отправи. Не забравяйте, че храната и лакомствата, които сте избрали, ще помогнат да определите съдбата на вашия домашен любимец. Уверете се, че това са първокласни храни и лакомства за кучета и/или котки.


wepik export 20230509200731HzlN
Възпитание на домашен любимец

Още от първия ден определете къде вашият домашен любимец може или не може да ходи и какво не искате да прави. Домашните любимци са създания на навика. След като направят нещо няколко пъти, те са склонни да продължат това поведение. След като определите границите си, се придържайте към тях, дори и да ви разбият сърцето. Помнете, че това, което сега може да изглежда мило (например дъвченето на възглавници), по-късно ще бъде пагубно! В действителност много от границите, които поставяме, ще бъдат проба-грешка. Понякога е необходимо лошо поведение, за да погледнем на ситуацията, да я обявим за неконтролируема и да въведем правила, които ще я променят. Домашните любимци могат да бъдат много креативни в своите любопитства и бунтове.

Щети у дома. Разбира се, че ще има инциденти, но целта е да се завърши обучението за тоалетна. Котките са лесни. Доведете котето до котешката кутия и го поставете в нея. Докато не размествате кутията или съда, в който сте предвидили котето да ходи, всичко ще е наред и тя винаги ще го посещава. Кучетата се отнасят по-сериозно към тоалетните си навици. Има много методи за обучение на кучетата за тоалетна, но спазването на един и същ режим е от ключово значение, а награждаването с лакомство и/или целувка гарантира успех.

Изберете добър ветеринар. Вашият ветеринарен лекар е от решаващо значение за здравето на новия ви домашен любимец. Общите прегледи, ваксините, борбата с бълхите и профилактиката срещу вътрешни и външни паразити трябва да се приемат сериозно. Изберете ветеринарен лекар, с когото се чувствате комфортно. Срещнете се с няколко доктора. Ако и с някой от тях се разбирате, то вероятно сте намерили на вашия домашен любимец семеен лекар. Не избирайте ветеринарния си лекар само въз основа на местоположението или препоръка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *