Всичко за домашните любимци

Как да изберем подходящо легло за куче?

wepik export 20230430210541

Много хора искат да се уверят, че домашният им любимец има точното легло.  Всъщност е трудно да се намерят легла за големи кучета, отколкото да се намери легло за куче с отстъпка за животни със среден размер. 

Ако не сте твърде придирчиви по отношение на дизайна на тъканите, използвани в леглото, ако кучето ви е със средни размери и тегло и ако навиците му за сън не са твърде екстремни в ситуациите на свиване или протягане, вероятно можете да спестите много пари, когато закупите подходящо за него легло за куче.

Как да намерим легло за куче с отстъпка?

Като начало, много от по-скъпите производители на легла променят дизайна си точно както дизайнерите на дрехи за хората, дори и по-често.

Промените наистина водят до драстични намаления на цените на вече старите модели и спрени от продажба артикули в магазините за домашни любимци в цялата страна и в интернет. 

Освен това има много супермаркети за домашни любимци и търговци на дребно с намалени цени, които предлагат разнообразни удобни легла в различни цветове на цени, много по-ниски от тези на луксозните легла, предлагани в престижните магазини за домашни любимци. 

Как да си направим сами легло за куче?

Винаги има и вариант да си направите сами легло за куче. Ако имате умения за шиене (а в повечето случаи леглото за кучета е по-скоро удобно и издръжливо, отколкото да изглежда страхотно), можете да си направите средно голямо и удобно легло за кучета само за няколко лева. 

Изрежете няколко парчета плат – може да е от стар чаршаф, завеса за душ или хубав и удобен стар халат за баня – и ги зашийте, за да направите възглавница с подходящ размер. 

Напълнете я с пълнеж и ще имате удобно, просто легло за кучета. 

Можете също така да създадете по-фантастично легло за кучета с горен пръстен, като изрежете дълъг правоъгълник от плат и създадете тръбна възглавница, която да обхожда ръба. 

След това закрепете горния пръстен към оригиналната основа с ръчен шев.

Така ще създадете удобно легло за кучето си, направено с любов от собствените ви ръце, като сте използвали парче плат, което вероятно бихте изхвърлили, някакъв материал за пълнеж и малко от ценното си време. 

Какъв по-добър начин да спестите пари и едновременно с това да се грижите за любящия си домашен любимец? 

Процесът на изработване на леглото ще ви достави удоволствие точно толкова, колкото и на вашия домашен любимец ще му е приятно да спи в него.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *