Всичко за домашните любимци

Избор на домашен любимец – куче или котка?

dogs cats paws

Повечето хора обикновенно знаят точно какъв тип домашен любимец искат. Най-често това е куче или котка. В интерес на истината отглеждането на домашен любимец може да предизвика известно безпокойство, ако стопаннина няма достатъчно свободно време. Ако преди сте бил собственинк на домашен любимец, навярно ще ви е доста по – лесно в избора.

Може да сте имали няколко домашни любимци като дете и да знаете, че имате нужда от другар за собствения си дом или може винаги да сте искали домашен любимец, но са ви казали, че не можете да имате такъв. Какъвто и да е случаят, може да се наложи да вземете под внимание някои ключови моменти за грижата за домашни любимци, когато решавате какъв домашен любимец е подходящ за вас.

Кучета

кучета

Първо, някои домашни любимци изискват повече грижи. Кучетата са много нуждаещи се животни. Те са много чувствителни към стопаните си. Сигурни сме, че повечето от вас са чували за кучета, които разкъсват къща, когато са оставени цял ден. Четириногите ви приятели могат да се отегчат дори когато имат други съмишленинци в къщата и играчки за кучета. Те се нуждаят от човешкото внимание. Повечето собственици на кучета ги извеждат на разходка преди работа и след работа.  Други собственици са навсякъде с техните четириноги.

Въпреки че кучетата изискват много поддръжка и най-много обучение, те също са едни от най-добрите домашни любимци за притежаване. Те могат да ви предупредят за опасност, да ви предупредят за някой на вратата и да върнат безусловна любов.

Кучето иска в замяна само подходяща грижа и много внимание. Ако не можете да сте вкъщи през цялото време, трябва да се уверите, че кучето има покрив над главата си в случай на лошо време и огромен двор за игра. Някои кучета могат да прескачат огради, така че може би е най-добре да предвидите терена за животното, преди да го вземете,  за да може да се движи свободно, но не и да избяга. Проучете и за подходяща храна за кучета. Някои породи изискват специфично хранене.

Котки

Котки

Котките могат да се забавляват докато ви няма, често те ще спят, ще гледат през прозорците и ще играят неуморно с играчки за котки, докато ви няма. Не забравяйте да поддържате котешката тоалетна чиста, защото може да се натъкнете на доста креативи места за свършване на знаете кои нужди, ако я забравите мръсна.

Котките могат да изискват висока или ниска поддръжка в зависимост от породата, както и от характера, някои породи изискват определена храна за котки. Тези малки рисове се нуждаят от часове внимание на хората, докато други избягват вниманието. Някои котки принадлежат към домакинство с един домашен любимец. Те не обичат да споделят привързаността на собственика си и ще се разстроят, ако не са злобни към проникналия. Други се нуждаят от вниманието на другарката, за да живеят щастливо. Ще бъде трудно да определите точно кой тип котка притежавате, когато ги вземете за първи път като котенца, тъй като техните личности тепърва се развиват.

Грижата за домашни любимци е много важна, когато притежавате такъв. Те се нуждаят от внимание, емоции, обучение и любов. Отглеждането на домашни любимци наподобява грижата за малко дете, когато решавате кой домашен любимец е подходящ за вас и вашия дом имайте впредивд, че кучетата изискват повече внимание от котките. Вземете впредвид всички нужди, времеви капацитет за грижа за домашният ви любимец.

В случая разглеждаме най-популярните любимци. Помислете и за породата, която разглеждате, защото може да има специфични нужди. Например Джак Ръселите са доста активни кучета и не са подходящи за по-спокойни стопани, които нямат възможност за полагане на активна грижа. Проучете породата на животното, обикновенно любимците приличат на собствениците си по начин на живот, затова бъдете сигурни, че сте проучили достатъчно породата, която ще придобиете. А за всичко останало може да разчитате на нашият зоомагазин.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *