Всичко за домашните любимци

Осиновяване на куче

кученце-осиновяване

Ако сте мислили да си вземете ново куче, обмислили ли сте всички налични възможности? Очевидният избор, който хората правят, когато обмислят приютяването на куче, е да отидат при специализиран развъдчик на кучета. Един добър развъдчик на ще може да ви продаде животно, което е проверено за генетични проблеми, болести и т.н. и много често ще ви осигури висококачествено родословно приятелче, което трябва да е без проблеми, които измъчват много четириноги.
Това е идеално за много хора, но разбира се ще има своята цена. Има алтернатива – осиновяване на малко или възрастно куче.

Осиновете куче от приют

Има много изоставени животни, които са без дом в приюти за животни или хуманни общества. Тези животни често са жертва на обстоятелствата. Или стопанин е починал, или възрастен човек вече не може да се справи. За съжаление не по тяхна вина, те се оказват без дом по една или друга причина. Осиновяването може да е чудесен начин да предложите любящ дом на едно от тези лишени от любов четириноги.

Много хора се притесняват, че могат да се окажат с нездравословно четириного или такова, което може да е агресивно, като вземат такова от приют. Повечето приюти за животни ще проверят кучето за добро здраве и добър темперамент, така че ако има някакви проблеми, ще ви бъде казано за тях. Освен това много приюти предлагат вътрешно обучение, за да увеличат шансовете животинчето да намери нов дом. Което е чудесно за всички!

2

Най-добрият начин да осиновите куче е да посетите най-близкия приют за животни. Обяснете на персонала там какво куче би подхождало на вас и вашето семейство. Имайте предвид, че ако имате много малки деца, вземането на голямо животно може да не е добра идея. По същия начин, ако имате апартамент, може би помислете за вземане на малко куче, което не изисква големи количества упражнения. Малко предварително обмисляне, преди да пристигнете, ще направи намирането на идеалното космато приятелче за вас много по-лесно.

Когато доведете новото си причтелче у дома, опитайте се да си представите нещата от нейната гледна точка. Вашето ново куче вероятно е преживяло много в миналото, така че да я заведете в още един нов дом може да се окаже непосилно. Най-доброто нещо, което можете да направите, е да го държите на каишка в началото и постепенно да го ъведете в дома си, като оставите да подуши всяка стая, докато усети новата си среда. Изведете го също да облекчи пикочния си мехур навън, ако е било на дълго пътуване с кола с вас.
След като се установи, позволете му да се разхожда свободно без каишка в дома ви. Това ще  даде шанс да намери „своето“ място. Всички имаме любимо място, където обичаме да ходим, любимците не са по-различни. Ако сте купили ново кучешко легло или одеяло за вашето ново пристигане, това може да е мястото, където да го поставите. Животното естествено ще отиде на това място, така че наличието на удобно ново легло там ще й помогне да се настани. Новият ви четириног приятел ще има нужда и от пълноценна храна за кучета. При нас може да откриете голямо разнообразие от храни и аксесоари за кучета.

Вашето ново животно може да е много тихо през първите няколко дни, но не се притеснявайте, това е част от процеса на установяване. След кратко време вашето куче ще бъде напълно установен нов член на семейството. Не забравяйте с течение на времето да му отделяте същата грижа и любов, както в началото. Вашият домашен любимец е най-добър приятел, на който винаги може да разчитате.

Осиновяването от приют за животни е чудесен начин да получите нов спътник и чудесен начин да създадете ново и щастливо бъдеще за вашето куче. Е, какво чакате? Време е да откриете вашият четириног приятел.

А за всичко останало, може да ни откриете на адрес: бул. Александър Малинов № 51 – Метро Сити. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *