Всичко за домашните любимци

Всичко за домшните любимци

'кучета' 'котки' 'домашни любимци' 'интересни факти за домашните любимци' 'животни' 'всичко което трябва да знаем за домашните любимци'

От Lapichki създадохме интерсни факти за вас ,с които да опознаете по-добре света на вашите домашни любимци: кучета, котки.

Както, знаете нашите домашни любимци се различават от нас със собствен свят, свой начин на мислене, отличават се с изключителен характер и с органи, които им дават различна представа за заобикалящия ги свят.

Интересни факти за домашните любимци!

Представяме ви няколко факта за вашите домашни любимци, които не сте подозирали.

Факти за кучето

Кучето има около 1700 вкусови рецептора. За сравнение: при хората са около 9000, а при котките – 473.

С опашката си кучето показва жестикулция и емоции по време на разговор. Движенията му изразяват радост, тревога , любопитство , страх и много други емоции подобни на човека.

Кучетата разбират до 250 думи и жестове, могат да броят до 5 и да изпълняват лесни математически действия.

За да може основният им сетивен орган – обонянието – да работи както трябва, носът им трябва да бъде влажен.

Интелектът на кучетата обаче е неизмерим. Изследванията са доказали, че максималното ниво на интелект, което кучето може да достигне чрез дресиране и обучение, съответства на интелекта на тригодишно дете.

Козината на кучето не само регулира температурата му, тя служи и като защитна бариера срещу УВ-лъчите.

Макар да Ви се струва невъзможно, се оказва, че кучетата имат около 100 различни изражения на лицето – повечето от тях се изразяват с движение на ушите им.

Как да идентифицирате изгубено куче? По отпечатъка на носа му. Оказва се, че отпечатъкът на носа на кучето е уникален, както са уникални отпечатъците на нашите пръсти.

Факти за котките

Въпреки разпространеното мнение, че кучето е супер-героят на животинския свят, се оказва, че котките са с по-добра памет. Изследвания са доказали, че кратковременната памет при кучетата е 20 секунди до 5 минути, а при котките е до 16 часа.

Котките, както и хората, също сънуват. Има мнение, че котките започват да сънуват от едноседмична възраст.

10 Интересни факта за останалите животни

1.Пандите нямат определено място за сън, а заспиват където им падне.

2.Мъжкият пингвин предлага камъче на женската; ако тя го приеме, те стават двойка. Някои пингвини не правят гнезда, а вместо това носят яйцата на краката си.

3.Зайците има 360-градусово панорамно виждане, което им помага да засичат присъствието на хищници от всички страни.

4.Слоновете не могат да скачат.

5.Зебрите могат да комуникират помежду си. Когато ушите им са прилепнали назад, това означава, че зебрата е ядосана или неспокойна.

6.Сивите тюлени могат да образуват думи и да пеят като хората, установиха шотландски биолози установиха, които са проучили три дресирани животни.

7.Известно ни е кой е най-големият представител на бозайниците – Синият кит. Знаем ли обаче кой е най-малкият? Единият от кандидатите за тази титла се среща и по нашите земи: етруската земеровка. Тя тежи само около 2 грама!

8.Наистина ли мухата вижда мухоловката и битката ни с нея е предварително загубена? Налага се да се примирим с отговора: да. Летящото насекомо притежава зрение, което в много отношения превъзхожда човешкото. Например гледа като в забавен кадър. И има време да реагира.

9.Соколът фиксира плячката си от 8 километра разстояние. Това не можем да го постигнем дори с помощта на бинокъл.

10.Пчелите виждат ултравиолетовата светлина, змиите пък – инфрачервената, и двете неуловими за нас, най-висшите бозайници. Защото, както е известно, човешкото око възприема само част от електромагнитния спектър.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *